Foto: AFP/Scanpix
Uzsākts process, lai bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili izsludinātu starptautiskajā meklēšanā, vēsta Gruzijas preses aģentūra "InterPressNews".

Līdz šim Saakašvili izsludināts "iekšējā meklēšanā", tāpēc Gruzijas prokuratūra sākusi procesu, lai izsludinātu eksprezidentu starptautiskajā meklēšanā.

Gruzijā opozīcijā esošā partija "Apvienotā nacionālā kustība" nodēvējusi prokuratūras soli par "smieklīgu" un "parodiju". Partijas pārstāvji uzskata, ka Starptautiskā Kriminālpolicijas organizācija jeb Interpols nepieņems prokuratūras prasību.

Bijušais prezidents notiesāts Gruzijā ar cietumsodu, viņam klāt neesot. Saakašvili tiek vainots spēka pielietošanā pret protestētājiem 2007.gada novembrī, par kratīšanu televīzijas kanāla "Imedi" redakcijā un kāda uzņēmēja īpašuma pārņemšanā.

Pats Saakašvili šobrīd Gruzijā neuzturas. Zināms, ka sestdien, 30. augustā, Saakašvili atradās Turcijā.

Mihails Saakašvili no 2004. līdz 2013. gadam darbojās Gruzijas prezidenta amatā. Viņš tika ievēlēts pēc tā saucamās Rožu revolūcijas, kad tika gāzts Eduards Ševardnadze. Viņa politiskās programmas galvenie punkti bija cīņa pret korupciju un Gruzijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Viņa vadībā Gruzija 2008. gadā nonāca kara situācijā ar Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!