Foto: AFI
Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, sniedzot interviju Baltkrievijas valsts televīzijai, atzina, ka nesaprot prasības, ko viņam izvirza Krievija.

"Grūti saprast, ko viņi grib. Mēs vienmēr gribējām doties viņiem pretim, bet ik reizes, kad mēs piekāpāmies, viņi [Krievija] gribēja vairāk un vairāk," norādīja Saakašvili.

Prezidents arī uzskata, ka spriedze Krievijas un Gruzijas attiecībās negatīvi ietekmē krievu kultūras klātbūtni Gruzijā.

"Es, iespējams, esmu pēdējais vai priekšpēdējais Gruzijas prezidents, kurš var citēt Puškinu, Ļermontovu, Brodski, Jeseņinu. Paies paaudze, un jaunā paaudze jau nesapratīs, kas par Krieviju un kur tā ir," norādīja prezidents.

Saakašvili arī pauda cerību, ka Baltkrievija rīkosies gudri un neatzīs Gruzijas separātisko teritoriju neatkarību. Viņš arī atzina, ka "Krievija uz Baltkrieviju turpina izdarīt spiedienu, lai tā atzīst Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību".

Tostarp eksperti norāda, ka plašās Saakašvili intervijas pārraidīšana labākajā ētera laikā ir jāvērtē arī Minskas un Maskavas attiecību kontekstā.

Radio "Brīvība" korespondents skaidro, ka intervija ir Minskas "politiskais blokbasters", ar ko baltkrievi atspēlējas Kremlim par Krievijas televīzijas pārraidīto filmu "Kūms batjka", kurā viņu prezidents Aleksandrs Lukašenko attēlots nepievilcīgā gaismā.

Viņš arī atgādina, ka "pēdējā laikā Minskā arvien vairāk sākuši nerrot Maskavu, īstenojot "īpašas attiecības" ar Tbilisi".

"Eksperti nešaubās - Mihaila Saakašvili parādīšanās Baltkrievijas televīzijas labākajā ētera laikā ir Minskas simetriska atbilde informācijas uzbrukumiem no Krievijas mediju puses," norāda žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!