Spānijas galvaspilsētā Madridē tiesas priekšā stājušies 29 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par vilcienu spridzināšanu Madridē 2004.gadā, nogalinot 191 cilvēku, informē ārvalstu prese.
Septiņiem no aizdomās turētajiem, galvenokārt marokāņiem, ir izvirzītas apsūdzības par slepkavībām un dalību teroristiskā organizācijā, raksta BBC. Pārējiem izvirzītas apsūdzības par dalību teroristiskā organizācijā un sprāgstvielu iegūšanu, uzglabāšanu un izmantošanu.

Vairākos sprādzienos, kas nogranda visaktīvākajā dienas posmā četros vilcienos, ievainojumus guva vairāk nekā 1700 cilvēku. Izmeklētāji apgalvo, ka uzbrukumus veica islama ekstrēmistu grupējuma "Al-Qaeda" vietējā grupa.

Tiesas sēdes notiks paaugstinātas drošības tiesā Madridē. Pieci marokāņi ir apsūdzēti par 191 slepkavību un 1 755 slepkavības mēģinājumiem. Spānis apsūdzēts par 192 slepkavībām un 1 755 slepkavības mēģinājumiem. Divi no šiem septiņiem vīriešiem ir apsūdzēti par spridzekļu uzstādīšanu.

No pārējiem 22 apsūdzētajiem 11 ir no Marokas, astoņi – no Spānijas, kā arī pa vienam no Alžīrijas, Sīrijas un Libānas. Septiņi galvenie aizdomās turētie, tajā skaitā vīrietis, kurš tiek uzskatīts par galveno plānotāju, gāja bojā sprādzienā kādā dzīvoklī Madridē 2004.gada aprīlī, kad policija jau gandrīz bija uzgājusi viņu pēdas.

Lietas izskatīšanas laikā tiks nopratināti simtiem aculiecinieku un policistu, un tā varētu ilgt vairākus mēnešus. Apsūdzības raksts ir 100 000 lapaspušu biezs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!