Sadama Starptautiskajā lidostā pie Bagdādes un šīs lidostas apkārtnē piektdienas rītā notika sīvas kaujas starp ASV un Irākas spēkiem, kurās tika lietoti smagie ieroči un artilērija, ziņoja AFP korespondents.
Kaujas sākās ap pulksten 7.30 (6.30 pēc Latvijas laika) neilgi pēc ASV spēku paziņojuma, ka tie ieņēmuši apmēram 80 procentus lidostas teritorijas.

Irākas spēki apšaudīja ASV pozīcijas lidostas iekšienē. ASV armijas 3.kājnieku divīzijas 1.brigādes komandieris Vils Grimslijs sacīja, ka ASV spēki ir okupējuši VIP (ļoti svarīgu personu) terminālu lidostā un sagūstījuši 40 irākiešus, kas visi bija no Republikas gvardes vai specvienībām. Divi amerikāņu karavīri tika ievainoti ar šāviņu šķembām.

"Reuters" korespondents ziņoja, ka ASV spēki kaujās par lidostu atvairījuši Irākas tanku pretuzbrukumu, iznīcinot piecus tankus un vairākus bruņu pikapus. Reportieris atzina, ka irākieši ar militāro transportu faktiski devušies pašnāvnieku uzbrukumā un tas noticis rajonā, kuru ASV spēki pirms tam uzskatīja par drošu.

"[ASV] kaujas mašīnas atklāja uguni ar smagajiem ložmetējiem un raķetēm, izsitot no ierindas četrus tankus T-72, vienu tanku T-62 un vairākas citas mašīnas," sacīja "Reuters" žurnālists, kurš redzēja gruzdošos tankus un irākiešu līķus ap tiem. Pa kritušajiem ASV spēkos netika ziņots.

Pretuzbrukums sākās ap pulksten 8.00 (7.00 pēc Latvijas laika) un ilga apmēram pusstundu. ASV armijas virsnieki sacīja, ka tā laikā nogalināti ap 40 irākiešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!