Adena, 7.apr., LETA--AFP. Pirmdien Jemenas dienvidos asās sadursmēs starp prezidenta Abedrabo Mansura Hadi atbalstītājiem un nemierniekiem diennakts laikā gājuši bojā 140 cilvēki.

Notikumi aizkavējuši arī ārkārtīgi nepieciešamās Sarkanā Krusta palīdzības piegādes.

Palīdzības organizāciju darbinieki izteikuši satraukumu par smago situāciju valstī, kurā Saūda Arābijas vadītā koalīcija veic gaisa uzlidojumus šiītu huti nemiernieku pozīcijām.

Asiņainākās cīņas starp prezidentam lojālajiem spēkiem un nemierniekiem norisinājušās Jemenas dienvidu pilsētā Adenā, pavēstījušas amatpersonas.

Cīņās par Adenu pēdējās diennakts laikā gājuši bojā 53 cilvēki.

Jau ziņots, ka Jemenas prezidents, kas pēc galvaspilsētas krišanas bija patvēries Adenā, pagājušajā nedēļā pārbēga uz Saūda Arābiju.

Kā sestdien ziņoja mediķi, sīvajās kaujā par Adenu nogalināti vismaz 185 cilvēki un vairāk kā 1200 guvuši ievainojumus. Starp bojāgājušajiem un cietušajiem ir arī daudz civiliedzīvotāju.

Šajā statistikā neietilpst šiītu nemiernieku kritušie un ievainotie, jo huti tos neved uz valsts slimnīcām. Šie dati neietver arī tos cilvēkus, kas gājuši bojā Saūda Arābijas vadītās koalīcijas gaisa triecienos huti nemiernieku pozīcijām visā valsts teritorijā.

Saskaņā ar ANO apkopotajiem datiem divās nedēļās visā Jemenā gājuši bojā 519 cilvēki, bet gandrīz 1700 guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!