Foto: Reuters/Scanpix
Gan Gruzija, gan Dienvidosetijas separātistu spēki ceturtdien, 7. augustā ziņo, ka to savstarpējās sadursmes pāraugušas plaša mēroga kaujās, kurās iesaistīta arī smagā artilērija.
Vietējās ziņu aģentūras, atsaucoties uz separātistu pašpasludinātās administrācijas amatpersonām, vēsta, ka Gruzija pie provinces robežas sakoncentrējusi lielu karaspēka kontingentu un ka gruzīnu spēki ar artilēriju un mīnmetējiem apšauda Dienvidosetijas galvaspilsētu Chinvali.

Separātisti arī apgalvo, ka Gruzija pie robežas izvietojusi raķešu palaišanas iekārtas "Grad".

Tikmēr Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili paziņojis, ka Tbilisi ievēro "maksimālu atturību", reaģējot uz separātistu spēku provokācijām.

Gruzijas Iekšlietu ministrija ziņo, ka uzbrukumam pakļauts gruzīnu apdzīvotais Avneni ciemats. Ministrija arī apstiprinājusi iepriekš dienvidosetīnu izplatītās ziņas par Gruzijas armijas bruņutransportiera iznīcināšanu.

Kā jau ziņots, trešdienas vakarā saasinājās Gruzijas un tās separātiskās Dienvidosetijas provinces konflikts, un tiek saņemtas pretrunīgas ziņas par sadursmēs nogalinātajiem un cietušajiem.

Pašpasludinātās Dienvidosetijas republikas Drošības padome ceturtdien paziņoja, ka sadursmēs ar Gruzijas armiju dienvidosetīnu spēki iznīcinājuši bruņutransportieri un nogalinājuši vairākus karavīrus.

"Vakar, 6.augustā, Gruzijas puse veica mēģinājumu sagrābt valdošās augstienes Nuli ciemata rajonā. Gruzīnu vienību uzbrukumu atsita (..); iznīcināts viens Gruzijas bruņutransportieris un vairākas Gruzijas armijas militārpersonas," atsaucoties uz pašpasludinātās republikas Drošības padomi, vēsta aģentūra "Interfax".

Tikmēr Gruzijas puse apgalvo, ka, separātistiem iznīcinot bruņutransportieri, trīs karavīri guvuši tikai ievainojumus.

Savukārt Dienvidosetija apgalvo, ka tās spēki nav cietuši zaudējumus.

Tajā pašā laikā Dienvidosetijas mediķi ziņo, ka separātiskā reģiona apdzīvoto vietu apšaudēs trešdien un ceturtdien ievainoti vismaz 15 cilvēki. Piecu cietušo stāvoklis vērtējams kā smags.

Savukārt separātistu preses informācijas komiteja ziņo, ka apšaudēs nogalinātas četras civilpersonas, bet ievainoto skaits sasniedzis 18.

Tajā pašā laikā Gruzijas mediji, atsaucoties uz Iekšlietu ministriju, ziņo, ka dienvidosetīnu bruņotie formējumi apšaudījuši gruzīnu apdzīvotos ciematus, ievainojot divus Gruzijas miera uzturēšanas spēku karavīrus.

Gruzīnu mediji arī vēsta, ka separātistu spēki vairākkārt mēģinājuši ieņemt Prisku un Sarabukas augstienes, taču viņu uzbrukumi atsisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!