Francijas tiesa otrdien ar naudas sodu un nosacītu cietumsodu notiesāja Saientoloģijas baznīcu un vienu no tās līderiem par savu biedru apkrāpšanu, taču neaizliedza sektas darbību Francijā.

Saientoloģijas baznīcas divi Francijas atzari - Slavenību centrs un grāmatnīca - tika notiesāti ar 600 000 eiro (421 680 latu) lielu naudas sodu par savu sekotāju finansiālu apkrāpšanu 90.gados.

Saientoloģijas baznīcas līderis Francijā Alēns Rosenbergs notiesāts ar nosacītu divarpus gadu cietumsodu un 30 000 eiro (21 084 latu) naudas sodu.

Sektas jurists paziņoja, ka spriedums tiks pārsūdzēts.

Lieta pret sektu tika ierosināta pēc divu sieviešu sūdzības, no kurām viena apgalvoja, ka no viņas ar manipulāciju palīdzību izvilināti 20 000 eiro (14 056 latu) par dārgiem produktiem.

Otra sūdzības iesniedzēja apgalvoja, ka viņas darba devējs saientologs piespiedis iziet testus un iestāties kursos 1998.gadā. Kad viņa atteicās, viņu atlaida.

Prokurori sākotnēji prasīja slēgt Slavenību centru un grāmatnīcu. Taču pagājušajā mēnesī Francijas tiesas tika brīdinātas par maijā parlamentā pieņemtu neievērotu likuma grozījumu, kas liedz likvidēt par krāpšanu notiesātas organizācijas.

Saientoloģiju 1954.gadā ASV dibināja zinātniskās fantastikas rakstnieks L.Rons Habards, un 20 gadus vēlāk tā tika oficiāli atzīta par reliģiju.

Vairākas Eiropas valstis ir atteikušās to reģistrēt kā baznīcu.

Vācija saientoloģija tiek uzskatīta par naudas pelnīšanas mehānismu, kas maskējas kā reliģija un izmanto viegli ietekmējamus cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!