Lielbritānijas policija saistībā ar pagājušās ceturtdienas nesekmīgajiem terora aktu mēģinājumiem Londonas transporta sistēmā Birmingemā arestējusi četrus vīriešus, ziņo policija.
Policija atteicās izpaust, vai starp arestētājiem ir kāds no četriem vīriešiem, kas tiek turēti aizdomās par tiešu piedalīšanos terora aktu mēģinājumos, kas 21.jūlijā notika trijos Londonas metro vilcienos un pasažieru autobusā, taču raidorganizācija BBC ziņo, ka vismaz viens no četriem aizturētajiem esot spridzinātājs.

Policija ziņo, ka operācijas laikā pie viena no arestētajiem Birmingemas Hejmilas rajonā atrasts arī aizdomīgs sainis un ka viņš nogādāts pastiprinātas drošības aizturēšanas centrā Londonā.

Trīs pārējie vīrieši aizturēti citā adresē Birmingemā un nogādāti policijas iecirknī.

Aresti izdarīti operācijā, kura veikta, sadarbojoties vietējiem policistiem, Londonas policijai, pretterorisma nodaļai un Lielbritānijas slepenajiem dienestiem.

Policija ziņo, ka naktī no otrdienas uz trešdienu kādā stacijā Anglijas vidienē arestēti vēl divi vīrieši, kas atradušies ceļā no Ņūkāslas uz Londonu.

"Mēs varam apstiprināt, ka Linkolnšīras policijas virsnieki Grāntemas dzelzceļa stacijā aptuveni 22.00 (plkst. 01.00 pēc Latvijas laika) pagājušajā naktī arestēja divus vīriešus," teikts trešdien izplatītajā policijas paziņojumā.

Londonas policija atteicās izpaust, vai arī šie arestētie ir saistīti ar terora aktiem Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!