Persijas līča reģiona valstu, kā arī Eiropas un ASV speciālisti sestdien sāka formāli izmeklēt trešdien notikušās aviokompānijas "Gulf Air" lidmašīnas "Airbus 320" katastrofas iemeslus. Šajā katastrofā dzīvību zaudēja 143 cilvēki.
Izmeklētāji no Bahreinas un Omānas, kā arī lidaparāta "Airbus 320" ražotāja kompānijas "Airbus Industrie" un ASV Nacionālās transporta drošības padomes (NTDP) pārstāvji sestdien pulcējās Bahreinas Civilās aviācijas birojos.

Paredzēts, ka sestdien Bahreina nodos NTDP ekspertiem abas lidmašīnas "melnās kastes". Ieraksti tiks izmeklēti Savienotajās Valstīs.

"Airbus 320", kas bija ceļā no Ēģiptes pilsētas Kairas uz Bahreinas galvaspilsētu Manamu, trešdien iegāzās jūrā Persijas līcī, nogalinot visus pasažierus, tostarp 30 bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem, un daudzas ģimenes.

Sestdien ar lidmašīnu Kairā tika nogādātas 56 ēģiptiešu mirstīgās atliekas. Pārējo astoņu ēģiptiešu līķi vēl atrodas Manamā, jo ir radušās ar to identifikāciju saistītas neskaidrības, aģentūrai "Reuters" pastāstīja aviokompānijas "Gulf Air" preses sekretārs.

Aviokatastrofas upuri no Bahreinas un citām Persijas līča arābu valstīm jau ir apbedīti.

Aviokompānija "Gulf Air" ir paziņojusi, ka katastrofas iemesls, visticamāk, nav pilota kļūda.

Aviokompānijas "Gulf Air" lidmašīnu A320 flotes galvenais pilots Hamads Ali pastāstīja, ka 38 gadus vecais Ehsans Šakibs, kurš vadīja avarējušo lidaparātu, šajā aviokompānijā strādājis kopš 1979.gada un nolidojis kopumā 6856 stundas. Gadā pilots nolido 600-700 stundas.

Neesot arī pierādījumu, ka būtu aizdedzies kāds no lidaparāta dzinējiem.

Bahreinas Transporta ministrijas apakšsekretārs civilās aviācijas jautājumos aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka nekas neliecinot par lidaparāta eksploziju, jo uz bojāgājušo ķermeņiem nav apdeguma pēdu, bet lidmašīnas atlūzas ir atrastas divu kilometru rādiusā.

Aviokompānija "Gulf Air" ir paziņojusi, ka plāno steidzami samaksāt katrai bojāgājušo ģimenei 25 tūkstošus ASV dolāru (15 tūkstošus latu) par katru pieaugušo upuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!