Foto: Reuters/Scanpix

Gāztais Ēģiptes prezidents Muhameds Mursi svētdien stājies tiesas priekšā apsūdzībās par spiegošanu un sadarbību ar palestīniešu islāmistu kustību "Hamas".

Tomēr neilgi pēc sākuma tiesas sēde tika apturēta, jo Mursi advokāti pameta zāli, protestējot pret Mursi un pārējo apsūdzēto ieslodzīšanu skaņu necaurlaidīgā stikla kabīnē.

Apsūdzētie apgalvoja, ka šī ierobežojuma dēļ nespēj sekot līdzi tiesas sēdes norisei, bet tiesnesis viņu sūdzību noraidīja, apgalvojot, ka kabīnē ir austiņas, kas ļauj viņiem sekot līdzi zālē notiekošajam.

Bez Mursi šajā lietā apsūdzēti vēl 35 cilvēki, kas ir bijušie Mursi līdzgaitnieki un Musulmaņu brālības līderi.

Viņiem izvirzītas apsūdzības par "spiegošanu starptautiskās organizācijas "Musulmaņu brālība", tās militārā spārna un kustības "Hamas" labā, un teroraktu rīkošanu valstī pret valsts īpašumu, institūcijām un to darbiniekiem ar mērķi vairot haosu".

Šī ir jau trešā Mursi tiesas prāva, kurai noteikts datums.

Mursi jau tiek tiesāts par iespējamo saistību ar opozīcijas protestētāju nogalināšanu, kā arī lietā par izlaušanos no cietuma 2011.gadā, kad sacelšanās laikā pret Hosni Mubaraku no ieslodzījuma vietas izbēga ieslodzīti islāmisti.

Paredzams, ka Mursi tiesas priekšā būs jāstājas arī par "tiesu varas aizskaršanu," taču šīs prāvas datums vēl nav noteikts.

Mursi - pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais Ēģiptes prezidents - tika gāzts pērnajā jūlijā armijas apvērsuma ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!