Vācijā trešdien sācies tiesas process, kurā izskata lietu pret kanibālismā apsūdzētu datortehniķi, kurš nofilmēja, kā viņš noslepkavo, uzšķērž un apēd savu upuri.
Kā izskatās kanibāls?

Armīns Meivess visos sīkumos tiesai Kaseles pilsētā izstāstīja, kā viņam bērnībā radās tieksme uz kanibālismu, kuras dēļ viņš nogalināja un apēda cilvēku.

42 gadus vecais datortehniķis tiesā atzina, ka ir nogalinājis cilvēku, un sacīja, ka to nožēlo. Tomēr viņš apgalvoja, ka tā nav slepkavība, jo viņš esot darījis tikai to, kas viņam lūgts darīt.

Sniedzot liecību tiesā, Meivess sacīja, ka viņa fantāzijas par kanibālismu sākušās astoņu līdz 12 gadu vecumā, kad viņš sācis iztēloties, ka viņš nogalina, uzšķērž un apēd draugus skolā, kuri viņam patikuši.

Viņš norādīja, ka viņa iztēli veicinājušas šausmu filmas un tas, ka viņš skatījies, kā nokauj dzīvniekus. "Man bija fantāzija, un galu galā es to piepildīju," pastāstīja apsūdzētais.

Vācijas telekanāli rādīja, kā Meivess pirms tiesas sēdes sākuma smējās un mierīgi pļāpāja ar savu advokātu.

Šī lieta ir juridiski sarežģīta, jo Vācijas kriminālkodeksā nav paredzēts tāds noziegums kā kanibālisms.

Juridiskie eksperti šaubās, vai prokurori spēs uzturēt apsūdzību par slepkavību seksuālas apmierināšanās nolūkos.

Tomēr prokurori apgalvo, ka, lai gan upuris Bernds Jirgenam Brandess nepārprotami vēlējās nomirt un tikt apēsts, Meivess ir vainīgs slepkavībā, jo viņš bijis cieši apņēmies savu upuri nogalināt. Ja Meivesu atzīs par vainīgu, viņam, visticamāk, piespriedīs mūža ieslodzījumu.

Meivesu apsūdz arī par "mirušo miera traucēšanu", jo viņš līķi uzšķērda.

Savukārt Meivesa advokāts norāda, ka viņa aizstāvamais sliktākajā gadījumā ir vainīgs "pasūtījuma slepkavībā", par ko viņu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Vēl nav skaidrs, vai 2001.gada martā nofilmēto videomateriālu par šo slepkavību rādīs publiski vai aiz slēgtām durvīm. Izmeklētāji, kuri šīs videokasetes ir noskatījušies, norādījuši, ka tajās redzamie kadri ir tā kā "šausmu filmā".

Meivess, kurš izmeklētājiem un intervijās laikrakstiem savā rīcībā ir atzinies, norādīja, ka viņš ar 43 gadus veco inženieri Brandesu iepazinies internetā, kad Meivess tur bija ievietojis sludinājumu, ka meklē kādu, kurš vēlas tikt nogalināts un apēsts.

Brandess devās uz Meivesa māju Rotenburgas pilsētā netālu no Kaseles, kur Maivess nogrieza Brandesa dzimumlocekli, kuru viņi abi pēc tam daļēji apēda.

Pēc tam Meivess savu upuri nodūra, uzšķērda līķi, daļu no tā apēda, daļu ielika ledusskapī vēlākai apēšanai, bet kaulus un galvaskausu apraka dārzā.

Visu notikušo Meivess ar Brandesa atļauju ierakstīja videokasetēs.

Otrdien publicētajā intervijā Meivess apgalvoja, ka tā nav slepkavība, norādot, ka Brandess viņu izmantojis "kā darbarīku", lai palīdzētu viņam nomirt.

"Manam draugam patika nomirt, nāve. Es tikai šausmās gaidīju beigas pēc darba pabeigšanas. Tas vilkās tik neciešami ilgi," viņš teica.

Slepkavību atklāja tikai tad, kad kāds austriešu students internetā atrada citu Meivesa sludinājumu un paziņoja par to policijai. Policija, kura Meivesa mājās atrada 16 datorus, 221 cieto disku, 95 CD-ROM iekārtas, gandrīz 1800 disketes un 307 videokasetes, tos izskatot, atrada nofilmēto materiālu par slepkavību un līķa apēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!