Foto: Shutterstock
Pēc Zviedrijas nacionālās dzelzceļa kompānijas "SJ" lēmuma aukstā laika dēļ atcelt vilcienus reisus no valsts ziemeļu pilsētas Kirunas uz galvaspilsētu Stokholmu, aiz polārā loka naktī uz piektdienu tika ''iesprostoti'' aptuveni 70 tūristi, vēsta portāls "The Local".

Kā portālam pastāstījuši tūristi, situācija bijusi visai haotiska – tūristi pamatīgā salā gaidījuši vilcienu atiešanu, taču tā vairākkārt atlikta. Saskaņā ar tūrista no Lielbritānijas Maika Kolinsa pausto, "SJ" līdz pulksten 4 rītā neinformēja pasažierus par atcelto reisu no Kirunas uz Stokholmu, lai gan jau pirms pusnakts bijis skaidrs, ka ir problēmas.

"Šobrīd kavēju apmēram 24 stundas un lielāko daļu laika esmu pavadījis aukstumā. Kiruna ir neticama. Bija vismaz -30 grādu. Nebija iespējams neko darīt," viņš paudis, "mēs vienkārši staigājām pa Kirunu, mēģinot atrast viesnīcu".

Kā raksta "The Local", pa Kirunas ielām klīduši ar daudzi tūristi no Ķīnas, kuri nebija saņēmuši informāciju, ka var palikt jebkurā pilsētas viesnīcā un "SJ" segs radušos izdevumus.

Pēcāk – piektdienas rītā – divi autobusi no Kirunas uz Luleā pilsētu nogādājuši aptuveni 140 pasažierus, lai viņi vakarā ar vilcienu varētu doties uz Stokholmu.

"SJ" atvainojies tūristiem par radušos situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!