Foto: Reuters/Scanpix

Divi sanbernāra šķirnes suņi Igaunijā izglābuši no nosalšanas vīrieti, kurš bijis tuvu nāvei, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

Atgadījums notika Kivieli pilsētā Igaunijas Austrumviru apriņķī nedēļas nogalē, kad gaisa temperatūra bija nokritusies zem mīnus 15 grādiem pēc Celsija skalas.

Kivieli iedzīvotāji Gaļina Limberga bija izgājusi savā ikdienas pastaigā ar abiem sanbernāra šķirnes suņiem Taisi un Mai.

"Suņi pieskrēja pie kupenām ietves malā, un, kad es tos pasaucu, viņi atgriezās, bet bija ļoti satraukti," stāstīja Limberga. "Tad viņi sāka riet, it kā sakot, ka viņi kaut ko atraduši."

Suņi aizveda savu saimnieci līdz vīrietim, kas nekustīgi gulēja starp sniega kupenām un bija pārāk novārdzis, lai kustētos vai runātu.

Limberga nekavējoties izsauca policiju, kas ieradās pēc piecām minūtēm un patruļas mašīnā aizveda vīrieti uz tuvējo slimnīcu.

"Es viņiem esmu iemācījusi klausīt komandām, bet man nebija ienācis prātā viņus mācīt kādu glābt. Tas acīmredzot ir viņu gēnos, viņi ir glābēji," sacīja Limberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!