Foto: Publicitātes foto

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā pirmdien atrasta nogalināta pilsoniskā un seksuālo minoritāšu (LGTB) tiesību aktīviste Jeļena Grigorjeva. Uz sievietes ķermeņa konstatēti vismaz astoņi dziļi naža dūrieni un žņaugšanas pēdas, ziņo portāls “Fontanka”.

41 gadu vecā Grigorjeva nogalināta jau 21. jūlijā un viņas ķermenis atrasts krūmos netālu no mājas.

Grigorjeva pēdējā laikā saņēmusi nāves draudus un pret viņu pielietota vardarbība, par ko bija ziņots policijai, pirmdien paziņoja aktīvists Dirans Indrisovs un aktīvistes pārstāvētā organizācija "Heteroseksuāļu un LGTB alianse par vienlīdzību".

Policija sākotnēji paziņoja, ka galvenais slepkavībā aizdomās turētais ir 40 gadus vecs Baškīrijas iedzīvotājs, taču vēlāk Izmeklēšanas komitejā portālam "Fontanka" norādīja, ka aizdomās turēto šajā lietā pagaidām nav.

Grigorjeva regulāri piedalījās dažādās LGTB atbalsta akcijās, kā arī citos pasākumos, piemēram, par brīvām vēlēšanām, pret Ukrainai piederošās Krimas pussalas okupāciju, pret sliktu izturēšanos pret ieslodzītajiem un par dažādiem citiem cilvēktiesību jautājumiem.

2013. gadā Krievijā tika pieņemts likums, kas aizliedz "geju propagandas" izplatīšanu jauniešu vidū, ko daudzi uzskata par vēršanos pret seksuālajām minoritātēm.

Pērn augustā desmitiem LGTB tiesību aktīvistu tika arestēti varasiestāžu neatļauta protesta laikā Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!