Aptuveni 150 cilvēki otrdien bija izgājuši Sanktpēterburgas ielās, pēc kārtējā ārvalstu studenta slepkavības protestējot pret Krievijā augošo rasistisko vardarbību.
Kā pavēstīja milicijas amatpersonas, 28 gadus veco Leonu Kanhemu no Kamerūnas sestdienas vakarā nodūra jauniešu banda, un pastāv aizdomas, ka tie ir tie paši jaunieši, kas vēlāk vēderā sadūra arī studentu no Kenijas.

Demonstranti sapulcējās pilsētas centrā pie vietējās pašvaldības, vicinot plakātus "Apturiet rasismu" un "Nāvi fašismam!".

"Mēs aicinām Krievijas un Sanktpēterburgas valdības garantēt ārvalstu studentu drošību," pavēstīja grupas "Āfrikas vienotība" pārstāvis Dezirs Defo. Pēc viņa teiktā, rasistiski uzbrukumi ārvalstu studentiem pieaug tāpēc, ka tiesībsargiem ir vienaldzīga attieksme pret likuma īstenošanas problēmu.

Etniskās piederības dēļ izdarīto vardarbīgo noziegumu skaits Krievijā saglabājas stabili augsts. Pēc Maskavas Cilvēktiesību biroja datiem, pagājušajā gadā valstī nacionālās neiecietības dēļ nogalināti 44 cilvēki.

Pēc Iekšlietu ministrijas datiem, patlaban Krievijā ir no 15 līdz 20 tūkstošiem skinhedu. No tiem Maskavā un Maskavas apgabalā dzīvo aptuveni pieci tūkstoši aktīvu neofašistisko kustību dalībnieku un aptuveni 100 dažāda līmeņa grupējumu līderu. Parasti par viņu upuriem kļūst iebraucēji no Vidusāzijas vai trešās pasaules valstīm.

Sanktpēterburga līdz ar Maskavu, Voroņežu un Rostovu pie Donas tiek uzskatīta par vienu no Krievijas skūtgalvju kustības izplatības centriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!