Francijas prezidents Nikolā Sarkozī trešdien pēc iepriekšējā dienā veiktajiem jaunās valdības pārkārtojumiem solīja strauji īstenot "pārdrošo" reformu programmu, ar kuras palīdzību viņš pagājušajā mēnesī tika ievēlēts prezidenta amatā.
"Viss, ko es esmu solījis izmainīt, mainīsies," televīzijā translētā uzrunā savas partijas "Tautas kustības savienība" (UMP) biedriem pavēstīja Sarkozī. "Francūžiem nebūtu nekā bīstamāka, kā palikt nekustīgiem", sakaroties ar strauji mainošās pasaules radītajām izdevībām un draudiem.

Viņš uzrunu teica pēc tam, kad valdība apstiprināja pirmo no daudzajām viņa ierosinātajām reformu paketēm - 11 miljardus eiro (7,73 miljardi latu) lielu nodokļu un finanšu likumprojektu, lai ar "šoka" palīdzību Francijas letarģisko ekonomiku atgrieztu pie dzīvības.

Sarkozī otrdien veica jaunās valdības pārkārtošanu, kuru bija spiests izdarīt pēc svētdien notikušās parlamenta vēlēšanu otrās kārtas, kurā viņa vadītā labēji centriskā partija neguva tik labus panākumus, kā bija prognozēts.

Pirmo reizi par ekonomiku atbildēs sieviete - Kristīne Lagarde, savukārt bijušais finanšu ministrs Žans Luī Borlo iecelts par valdības otro cilvēku un ietekmīgās Vides ministrijas vadītāju Alēna Žipē vietā, kurš bija spiests atkāpties, jo nespēja iekļūt parlamentā.

Nākamnedēļ uz speciālu sēdi pulcēsies jaunievēlētā Nacionālā sapulce, lai apstiprinātu valdības trešdien pieņemtās reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!