Lai nepieļautu smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) izplatīšanos, Krievija var slēgt robežu ar Ķīnu, otrdien paziņoja Krievijas veselības aizsardzības ministra vietnieks Genadijs Oņiščenko.
Intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" viņš teica, ka "nevar izslēgt iespēju, ka tuvākajā nākotnē valdība var izskatīt iespēju pilnībā slēgt robežu" ar Ķīnu.

Krievijā mediķu uzraudzībā ir 20 cilvēku, par kuriem ir aizdomas, ka viņi varētu būt inficējušies ar SARS, tomēr neviens saslimšanas gadījums nav oficiāli apstiprināts, piebilda Oņiščenko.

Pirmdien par robežas slēgšanu ar Ķīnu paziņoja Kazahstāna.

Līdz šim Kazahstānā vēl nav konstatēti SARS slimnieki, tomēr ir bažas, ka aktīvā pārrobežas tirdzniecība var veicināt slimības izplatīšanos Kazahstānā.

Kazahstānas Transporta un sakaru ministrijai dots rīkojums triju dienu laikā pārtraukt visu gaisa, dzelzceļa un autosatiksmi ar Ķīnu, līdz epidemioloģiskā situācija saistībā ar SARS normalizēsies, ziņo Kazahstānas valdības preses dienests. Pagaidām šis rīkojums ir spēkā līdz 20.maijam.

No Pekinas Kazahstānā atgriezīsies arī Kazahstānas vēstniecības Ķīnā darbinieku ģimenes locekļi, un arī citiem Kazahstānas pilsoņiem ieteikts atstāt Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!