Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts Grieķija ir sasaukusi ES galotņu sanāksmi un ārlietu ministru tikšanos Irākas jautājumā nākamajā pirmdienā Briselē, pirmdien paziņoja Grieķijas premjerministrs Kosts Simitis.
Tā kā dalībvalstīm ir "atšķirīgs viedoklis" par situāciju Irākā, "prezidējošā valsts Grieķija uzskata par nepieciešamu sarīkot ES līderu viedokļu apmaiņu", teica Simitis, norādot, ka Atēnas darīs visu iespējamo, lai garantētu bloka vienotu nostāju šajā jautājumā, jo tas nepieciešams, lai bloks varētu izmantot savu ietekmi.

Grieķijas ārlietu ministrs Georgs Papandreu iepriekš informēja, ka 15 ES dalībvalstu ārlietu ministru tikšanās notiks pirmdien no rīta, bet valstu un valdību vadītāji tiksies pēcpusdienā.

"Grieķijas premjerministrs Kosts Simitis ir nolēmis uzņemties iniciatīvu rīkot šīs tikšanās nākamajās nedēļas sākumā - pirmdien, lai lemtu par mūsu rīcību pēc [ANO galvenā ieroču inspektora Hansa] Bliksa ziņojuma," žurnālistiem Atēnās teica Papandreu.

Blikss piektdien ieradīsies ANO Drošības padomē ar ziņojumu par Irākas sadarbību ar starptautiskajiem ieroču inspektoriem. Ja viņa vērtējums būs negatīvs, kara draudi pret Irāku krasi pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!