Satelītattēli liecina, ka Ziemeļkoreja, iespējams, plāno palaist tālas darbības rādiusa ballistisko raķeti, atsaucoties uz avotu Japānas valdībā, ceturtdien ziņo aģentūra "Kyodo News".

Pēdējo dienu laikā uzņemtie attēli liecina, ka raķete no Sohes satelītu palaišanas stacijas varētu tikt palaista nedēļas laikā.

"Kyodo News" neatklāja, uz kāda avota balstās šī analīze, bet Savienotās Valstis regulāri novēro Ziemeļkoreju no kosmosa. Arī Japāna 2003. gadā sāka novērot valsti ar satelīta palīdzību.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas pārstāvis atteicās komentēt Japānas mediju ziņoto, norādot, ka ministrija nesniedz komentārus izlūkošanas jautājumos.

Tomēr viņš piebilda, ka Dienvidkorejas armija seko līdzi jebkurām zīmēm, kas varētu liecināt par tālas darbības rādiusa raķetes palaišanu.

Ziemeļkoreja 6. janvārī paziņoja, ka sekmīgi veikusi savu pirmo ūdeņraža bumbas izmēģinājumu, lai gan starptautiskās kodolizmēģinājumu uzraudzības organizācijas CTBT analītiķi drīz pēc tam izteica nopietnas šaubas, vai tiešām uzspridzināta ūdeņraža bumba.

Pēc šī izmēģinājuma starptautiskā sabiedrība sākusi apsvērt jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!