Saūda Arābija likvidējusi trīs teroristu organizācijas "Al Qaeda" vienības, kas bija plānojušas valstī veikt uzbrukumus, tostarp naftas objektiem, trešdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Vienā vienībā bija iesaistīts 101 kaujinieks, starp tiem 47 bija no Saūda Arābijas, 51 no Jemenas, arī no Somālijas, Bangladešas un Eritrejas. Abās pārējās vienībās darbojās katrā pa sešiem cilvēkiem - 11 kaujinieki no Saūda Arābijas un viens no Jemenas, teikts paziņojumā.

Operācijas laikā tika konfiscēti ieroči, munīcija, datori, priekšapmaksas sarunu kartes un dokumenti.

Pēdējos gados Saūda Arābijas varas iestādēm vairākkārt izdevies novērst valstī plānotus uzbrukumus. Tās aizturējušas daudzus par sadarbību ar "Al Qaeda" aizdomās turētus kaujiniekus, atklājušas ieroču slēptuves un sprādzienbīstamu priekšmetu ražošanas iekārtas.

Pagājušā gada augustā Saūda Arābijas kaujinieks no Jemenā bāzētā "Al Qaeda" Arābijas pussalas atzara (AQAP) izlikās, ka padodas varas iestādēm, taču iekšlietu ministra vietnieka prinča Mohameda bin Najefa pilī detonēja sev piestiprinātu spridzekli. Bumba, domājams, bija paslēpta kaujinieka apakšveļā. Sprādziens notika netālu no prinča, taču bojā gāja tikai pats terorists. Princis Mohameds guva nenozīmīgus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!