Kalifornijas Universitātes pilsētiņā Losandželosā trešdien aspirantūras students nošāva mācībspēku un pēc tam izdarīja pašnāvību nošaujoties, ziņoja mediji.

Sākotnēji bija ziņots, ka ir nošauti divi cilvēki un policija meklē šāvēju.

Universitātes pilsētiņu, kas atrodas Losandželosas rietumos un kur mīt 43 000 studentu, pēc šī incidenta līdz agrai pēcpusdienai norobežoja policija. Trešdien paredzētās lekcijas tika atceltas, bet ceturtdien atsāksies kā parasti un nākamnedēļ paredzētie gala eksāmeni notiks bez traucējumiem.

Losandželosas policijas priekšnieks Čārlijs Beks paziņoja, ka abi līķi ar šautām brūcēm ir atrasti birojā universitātes pilsētiņas teritorijā. Bija raidīti vismaz trīs šāvieni, un notikuma vietā tika atrasts šaujamierocis.

"Ap pulksten 10.00 šorīt [pēc vietējā laika] notika slepkavība un pašnāvība inženierzinātņu objektā ... Kalifornijas Universitātes Losandželosā (UCLA) pilsētiņas dienvidu pusē," Beks sacīja reportieriem.

Daudzi šīs universitātes studenti sociālajos medijos izteica līdzjūtību un informēja, ka nošautais mācībspēks Viljams Skots Klugs lasījis lekcijas mehānikā un aeronautikā.

Amatpersonas vēl mēģina noskaidrot šī incidenta cēloni.

Pēc apšaudes īslaicīgi tika slēgtas arī netālu esoša pamatskola un vidusskola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!