Atsāktās sarunas par Hondurasas dziļās politiskās krīzes noregulēšanu piektdien tika pārtrauktas, kad gāztā prezidenta Manuela Selajas pārstāvji paziņoja, ka "de facto" valdība ir cietusi neveiksmi un sarunas ir izbeigtas.

"Mēs uzskatām, ka dialogs ir izsmelts, un nevaram turpināt noteikt pēdējos termiņus," teica Selajas delegācijas locekle Maira Mehija.

Selaja bija noteicis ceturtdienas pusnakti kā pēdējo termiņu, kad Roberto Mičeleti vadītajai valdībai jāpieņem viņa atgriešanās pie varas, un tika solījis pārtraukt sarunas, ja režīms tam nepiekritīs.

Prezidents tika gāzts 28.jūnija militārajā apvērsumā un pēc pēkšņās atgriešanās Hondurasā šā gada septembrī ir atradis patvērumu Brazīlijas vēstniecībā.

Viņa gāšana izraisīja bažas visā reģionā, un Kostarikas prezidents Oskars Ariass vadīja mēģinājumus atrisināt krīzi mierīgā ceļā. Viņš izstrādāja tā dēvēto Sanhosē nolīgumu, kurā centrālais noteikums ir Selajas atgriešanās amatā līdz viņa prezidenta pilnvaru termiņa beigām janvārī.

Taču Mičeleti valdība nelokāmi iebilst pret Selajas atgriešanos, tādējādi paildzinot krīzi, kas sašķēlusi šo valsti, kura ir viena no visnabadzīgākajām reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!