Lielākajā daļā Dienvidslāvijas republikas Serbijas otrdien uz astoņām stundām tika pārtraukta elektroenerģijas piegāde, jo republikas energokompānija EPS ir nolēmusi uz vairākām dienām ieviest taupības režīmu.
Kompānija EPS paziņoja, ka patērētāji ir sadalīti četrās grupās, trijās no kurām vienlaikus uz astoņām stundām tiek pārtraukta elektroenerģijas piegāde. Situācija varētu normalizēties trešdien.

Līdzās elektroenerģijas piegāžu pārtraukumiem arī vairākās siltumapgādes stacijās ir samazināta jauda, jo dabasgāzes imports no Krievijas neatbilst republikas vajadzībām.

"Lai arī šie pasākumi ir ļoti stingri, tikai tā mēs varam stabilizēt sistēmu," radio B92 paziņoja EPS amatpersona Dragans Batalo, aicinot iedzīvotājus izrādīt "sapratni un būt pacietīgiem".

Serbijā mājsaimniecības patērē īpaši daudz elektroenerģijas, jo daudzās dzīvojamās ēkās ir elektriskās apkures sistēmas.

Problēmas EPS radušās arī aukstuma un zemā ūdenslīmeņa dēļ hidroelektrostaciju sistēmās.

Elektroenerģijas krīze ir skārusi arī Melnkalni, kur pirmdien tika ieviests triju stundu elektroenerģijas piegāžu pārtraukums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!