Foto: AFP/Scanpix

Serbijas aizsardzības ministrs Dragans Šutanovacs pirmdien no pienākumu pildīšanas atstādinājis virkni virsnieku, pēc tam, kad granātas sprādzienā bojā gāja divi kursanti, bet ievainoti vēl septiņi cilvēki, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Sprādziens pirmdien noticis Kara akadēmijas mācībās poligonā pie Čuprijas pilsētas, 145 kilometru attālumā no Belgradas. Viens no kursantiem atradis granātu un tā uzsprāgusi. Divi karavīri gāja bojā notikuma vietā, divi guva smagas galvas un krūšukurvja traumas, bet pieci guva vieglus ievainojumus. Negadījuma brīdī poligonā atradās 600 kursantu.

Cietušie, kuru starpā arī meitenes, tika nogādāti uz militārās akadēmijas slimnīcu. Visiem viņiem bija jābeidz apmācības pēc trīs mēnešiem.
No pienākumu pildīšanas atstādināti virsnieki, kuri bija atbildīgi par notikušajām mācībām. To skaits netiek atklāts, bet mediji raksta, ka tie ir pieci līdz septiņi.

Negadījuma apstākļi tiek izmeklēti. Mācību uzdevuma laikā kaujas ieroči un aizsardzības līdzekļi netika izmantoti, pavēstīja Aizsardzības ministrijas pārstāvji. Kursanta atrastā granāta paredzēta automātiskajam granātmetējam ar kalibru 30 milimetri.

Amatpersonas pieļauj, ka granāta poligonā palikusi no iepriekšējām šaušanas nodarbībām. Uz tās atrastā rūsa liecina, ka tā poligonā atradusies jau kādu laiku.

Apmeklējot ievainotos kursantus, Šutanovacs norādījis, ka tādi negadījumi Serbijas armijā nav notikuši jau gadiem. Visas atbildīgās personas saņemšot sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!