Serbijas laikraksti pirmdien vienoti nosoda Kosovas neatkarības pasludināšanu, raksturojot to kā Kosovas atņemšanu Serbijai.
"Kosova atņemta!" pirmajā lapā vēsta laikraksts "Blic". Tabloīds "Kurir" nomainījis savu krāsaino pirmo lapu, nodrukājot melnbaltu fotogrāfiju, kurā redzams bērns ar sveci un virsraksts "Kurš manai dvēselei atņēma Kosovu?".

"Neīsta valsts", raksta avīze "Vecernje Novosti". "Pārkāpjot starptautiskās tiesības, sadarbojoties ar ASV un ES, Kosova pasludinājusi neatkarību. Šodien Serbija ir kā māte, kura zaudējusi savu vecāko bērnu. Tas viņai tika nolaupīts. Šodien Serbija ir starptautisks cietumnieks. To ir pasūtījuši visvarenākie."

Prominentā laikraksta "Politika" redakcijas slejā teikts, ka Kosovas neatkarība ir "albāņu triumfs" un "Serbijas sakāve".

"Etnisko albāņu triumfs ir Rietumu interventu triumfs, bet mūsu sakāve ir principa sakāve, ka starptautiskās tiesības aizsargā gan lielās, gan mazās valstis," raksta "Politika".

Tabloīds "Alo" norāda, ka Kosovas "albāņi atdalīšanos svinēja ar uguņošanu un mūziku, serbi Kosovā dienu pavadīja bailēs un neskaidrībā, savukārt Belgradā ASV un Slovēnijas vēstniecību priekšā trakoja huligāni".

Tikai privātais laikraksts "Danas" pirmajā lapā publicējis Kosovas premjerministra Hašima Tači vārdus: "Šodiena ir diena, kad Kosovā beidzas Belgradas valdīšana."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!