Investīciju kompānija "Baltica Finance N.V." noslēgusi vienošanos ar Krievijas transporta kompāniju "Severstaļtrans", kura pirks Igaunijas naftas produktu tranzīta kompānijas "E.O.S." akcijas, piektdien raksta "Aripaev Online".
"Severstaļtrans Group" ģenerāldirektors Konstantīns Nikolajevs norādīja, ka "E.O.S." akciju iegāde dos iespēju kompānijai iziet Eiropas Savienības tirgū. "E.O.S." piederošais Mārdu degvielas terminālis nodrošinās iespēju caur Igauniju transportēt papildu kravu plūsmas, sacīja Nikolajevs.

"E.O.S." valdes priekšsēdētājs Arno Lugmeijers, komentējot darījumu, atzīmēja, ka jaunais īpašnieks radīs kompānijai un tās darbiniekiem labākas attīstības perspektīvas.

"Ir acīmredzams, ka Krievijas naftas industrija konsolidējas un atlikušie daži lielie tirgus dalībnieki meklē sadarbības partnerus, kas piedāvā uzticamas un optimālas multimodālās transporta shēmas," sacīja Lugtmeijers.

"Severstaļtrans Group" darbojas Krievijā un tās kaimiņvalstīs. Kompānijai pieder dzelzceļa kompānija "Spacecom", kas darbojas Igaunijā. "Severstaļtrans" arī pieder mazākuma akciju pakete jaunā tranzīta termināļa "Trendgate" projektā.

"E.O.S." ir Igaunijas lielākā tranzīta kompānija, kas nodarbojas galvenokārt ar tumšo naftas produktu tranzītu. 2003.gadā kompānija pārkrāva 5,8 miljonus tonnu jēlnaftas. "E.O.S." sāka darboties 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!