Novācot drupas pēc avārijas Sajānu-Šušenskas hidroelektrostacijā (HES), pirmdien atrasts 73. bojāgājušā – 25 gadus vecā inženiera Antona Kačana – ķermenis, otrdien vēsta Krievijas mediji.

Līdz šim ir identificētas 72 bojāgājušo personības. Divi cilvēki joprojām tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts.

Bez vēsts pazudušo HES darbinieku radiem paņemti asins paraugi ģenētiskiem izmeklējumiem, lai noteiktu traģēdijas vietā atrasto ķermeņu fragmentu piederību.

Saistībā ar avāriju Krievijā ierosināta krimināllieta par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu.

Kā ziņots, glābšanas darbi HES tika pabeigti 28. augustā. Stacijā uzsākts remonts, kas, pēc speciālistu novērtējuma, turpināsies ne mazāk par trim gadiem. Katastrofas iemesli joprojām nav skaidri.

Avārija HES uz Jeņisejas upes Sibīrijā notikusi 17. augustā, sabrūkot otrā hidroagregāta turbīnai un applūstot mašīnu zālei.

Kā norādīja ārkārtas situāciju ministrs Sergejs Šoigu, negadījumu izprovocējis spēcīgs hidrotrieciens - strauja spiediena paplielināšanās ūdens vados, kas izraisīja konstrukciju bojājumus. Tomēr vēl ir jānoskaidro paša hidrortrieciena iemesli.

Šī ir viena no lielākajām šāda veida stacijām pasaulē. Tajā bija desmit hidroagregāti, kuru jauda ir 640 megavati. Pašlaik trīs no tiem ir pilnībā izpostīti, bet septiņi pārējie - stipri bojāti. Hidroelektrostacija vidēji izstrādā 22,8 miljardus kilovatstundu enerģijas gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!