Sikhu pārstāvji nevarēs piedalīties dažādu reliģisko piederību pārstāvju tikšanās laikā ar Romas pāvestu, jo viņi nevēlas ierasties bez ceremoniālajiem dunčiem, ziņo laikraksts "The Washington Times".
17. aprīlī Vatikānā paredzēta Romas pāvesta Benedikta XVI tikšanās ar dažādu reliģiju pārstāvjiem un sākotnēji tika plānots, ka tajā piedalīsies arī sikhi. Tomēr, kad izrādījās, ka uz tikšanos ar pāvestu viņi atsakās ierasties bez dunčiem, sikhu vietā uz tikšanos tika uzaicināti citas tradicionālās indiešu reliģijas pārstāvji – džainisti.

Sikhu pārstāvji izrādījuši neizpratni par to, ka pirms tikšanās, kas veltīta saišu stiprināšanai starp dažādām reliģiskajām organizācijām, Vatikāns nevēlas izprast vienu no viņu reliģijas svarīgākajiem postulātiem. Sikhisma pārstāvjiem vienmēr jānēsā ceremoniālie dunči, kuru dēļ viņi, piemēram, nevar pārvietoties ar lidmašīnu.

Sikhu reliģija Indijā radusies XV-XVI gadsimtā, un šobrīd pasaulē ir aptuveni 25,8 miljoni sikhu. Džainisma pārstāvju skaits ir ievērojami mazāks – 8,2 miljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!