Saienaheitas universitātē apgūstamais kurss kļuvis par vienu no populārākajiem augstskolā. Priekšmeta obligātās literatūras sarakstā ir Viljama Ērvina "The Simpsons and Philosophy: The D'oh! of Homer", kā arī Marka Pinskija "The Gospel According to the Simpsons".

Kurss "Animētā filozofija un reliģija" ir profesoru Kimberlijas Blesingas un Antonija Siglitano garabērns. Abi mācību spēki uzskata, ka "Fox" ilgstošajam seriālam ir daudz ko teikt par dzīvi un to, kā tā būtu dzīvojama.

Blesinga norāda uz iespēju ar Simpsonu palīdzību piesaistīt vairāk cilvēku filozofijas studijām. "The Simpsons" bieži vien jokiem izmanto reliģiskas tēmas, par ko dažkārt ir izpelnījušies ticīgo un garīdznieku kritiku.

Seriāla varoņi regulāri lūdzas, apmeklē dievkalpojumus un apspriež cilvēcei neizbēgamus reliģiskus jautājumus, uzskata Pinskijs. Piemēram Homērs regulāri demonstrē savu reliģisko ignoranci, snaužot baznīcā un lūgšanas atceroties tikai izmisuma brīžos, kad, piemēram, vajadzīgas biļetes uz futbolu.

Studenti lekciju kursam pierakstās jau uz nākamo semestri, sakot, ka nevar sagaidīt iespēju pēc iespējas ātrāk apspriest Homēra Simpsona kičīgo ietekmi uz pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!