Foto: EPA-AFI
Sīrijas Rūpniecības kamera par terorisma atbalstīšanu un Sīrijas fabriku izlaupīšanu Eiropas tiesā iesūdzējusi Turciju, pirmdien vēsta laikraksts "Al Watan".

Kamera iesniegusi prasību kādas Eiropas valsts tiesā, apsūdzot Turcijas premjerministru Redžepu Tajipu Erdoganu, ka viņš atbalsta bruņotus grupējumus to centienos pret Sīrijas nacionālajām interesēm, vēsta laikraksts.

"Šīs lietas mērķis ir nodrošināt mūsu tiesības, neraugoties uz mūsu politiskajiem viedokļiem," laikraksts citē kameras prezidentu Faresu Šehabi. Viņš arī sacīja, ka prasību parakstījušas vairākas Sīrijas arodbiedrības.

"Mums ir nepieciešamie dokumenti, lai pierādītu Erdogana acīmredzamo līdzdalību bandītisma un terorisma atbalstīšanā," norādīja Faress.

Kamera apsūdz Erdoganu, ka viņš sekmējis Alepo provinces mašīnbūves "fabrikas pārvešanu uz Turciju" un ka viņš "atbalstījis bruņotas bandas, kas ir pastrādājušas noziegumus pret nacionālo ekonomiku".

Prasības mērķis ir panākt, lai Ankara "maina savu politiku pret Sīriju" un atdod nozagtās preces.

Vēl janvārī Sīrija apsūdzēja Turciju Alepo rūpnīcu izlaupīšanā un aicināja ANO, lai tā palīdz apturēt "nelegālo agresiju, kas ir pielīdzināma pirātismam".

"Alepo ir izlaupīts vairāk nekā 1000 fabriku, un nolaupītās preces ir nogādātas Turcijā, Turcijas valdībai to pilnībā apzinoties un atbalstot", teikts vēstulē, kuru Sīrijas Ārlietu ministrija janvārī nosūtīja ANO.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. Atbilstoši ANO un ASV aprēķiniem Sīriju ir pametuši vairāk nekā 750 000 bēgļu, bet vēl 2,5 miljoni ir pārvietoti Sīrijas iekšienē.

Atbilstoši ANO datiem konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku. Aptuveni 200 000 Sīrijas bēgļu mitinās Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!