Sīrija pagājušajā nedēļā veikusi trīs raķešu "Scud" izmēģinājumus, no kurām viena sadalījusies virs Turcijas, piektdien pavēstīja augsta ranga Izraēlas drošības dienestu amatpersonas.
Amatpersonas sacīja, ka raķetes, kurās izmantota Ziemeļkorejas izstrādāta tehnoloģija un kuras paredzētas kaujas galviņām ar ķīmiskām vielām, tika izšautas pagājušajā piektdienā no Sīrijas ziemeļiem un tie ir Izraēlas ienaidnieces pirmie šāda veida veiktie izmēģinājumi kopš 2001.gada.

Viena raķete tika izšauta dienvidrietumu virzienā uz Vidusjūras pusi. Tā sadalījusies virs Turcijas Hatajas provinces, un atlūzas nogāzušās divos ciemos.

Laikraksts "The New York Times", kurš pirmais publicēja Izraēlas amatpersonu apgalvojumus, atsaucas uz Turcijas vēstnieku Vašingtonā Osmanu Faruku Logoglu, kurš apstiprināja, ka "[Sīrijas] militāro mācību laikā notika tehniska ķibele".

"Sīrijas valdība to nožēlo," sacīja Logoglu, piebilzdams, ka 27.maijā notikušajā negadījumā neviens nav cietis.

Saskaņā ar Izraēlas amatpersonu teikto, Sīrija izmēģināja raķeti "Scud B", kuras darbības rādiuss ir 200 kilometri, un divas "Scud D", kuru rādiuss ir aptuveni 700 kilometri.

Pēc viņu teiktā, Izraēla sen novēro Sīrijas raķešu programmu un jaunākajā izmēģinājumā neko īpaši pārsteidzošu nav saskatījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!