Nākamgad Skotija atzīmē 250. gadadienu kopš izcilā dzejnieka Roberta Bērnsa dzimšanas. Par godu daudzo poēmu un balāžu, kuras Skotiju padarīja slavenu, autora jubilejai visā valstī notiks vairāk nekā simts dažādu pasākumu, kuri būs īpaši interesanti viskija faniem, jo Bērnss savas dzīves laikā šo dzērienu bija ļoti iecienījis.

Nākamā gada maijs, kas Skotijā pasludināts par viskija mēnesi, būs labākais laiks, lai apmeklēju galvenos šī stiprā alkoholiskā dzēriena ražošanas reģionus. Tūristi varēs iepazīties ar nacionālā skotu dzēriena gatavošanu ražotnēs, apmeklēt seminārus, meistarklases, tematiskās vakariņas un viskija degustācijas.

No 1. līdz 10.maijam notiks viskija festivāls "Spirit of Speyside" ("Speisaidas gars"). Skotijas Speisaidas reģions pazīstams ar iesala viskija ražošanu - tikai trīs no desmit labākajiem šī dzēriena veida ražotājiem atrodas ārpus šī reģiona. Tur tiek organizēts pasaulē pazīstamais tūrisma maršruts pa vīna ražotavām "Malt Whisky Trail" ("Iesala viskija taka").

16. un 17. maijā Skotijas rietumu piekrastē, kas ir populārs galamērķis viskija pazinēju vidū un pazīstams arī kā "viskija piekraste", notiks festivāls "Taste the Dram(a)" ("Nogaršo drāmu"). Pie tam viskija festivāli maijā tiks rīkoti arī Edinburgā, Ailejas salā un Faifas apgabalā.

Interneta portāls "
Visit Scotland
" vēstī, ka rudenī Skotijā notiks viskija nedēļa, kura sāksies 30. oktobrī ar festivālu "
Whisky Live
" Glāzgovā un turpināsies līdz 6. novembrim. Visu šo laiku Skotijā varēs apmeklēt daudz dažādu skotu viskijam veltītu pasākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!