Foto: PantherMedia/Scanpix
Ukrainas milicija otrdien par autortiesību pārkāpumiem slēgusi šīs valsts lielāko failu apmaiņas vietni "Ex.ua", kuru vadījis Latvijas pilsonis.

Ukrainas Iekšlietu ministrija informēja, ka "Ex.ua" birojā un datu centros atsavināti 200 serveri, kuros glabāts nelegālais saturs vairāk nekā 6000 terabaitu apjomā.

Krimināllieta par autortiesību un blakustiesību pārkāpumiem ierosināta pēc sūdzībām, kas saņemtas no starptautiskajām kompānijām "Adobe Systems", "Microsoft" un "Graphisoft", kuru ražotās programmatūras pirātiskās versijas nelikumīgi izplatītas vietnē "Ex.ua".

Izmeklēšanā konstatēts, ka vietnē "Ex.ua" izplatīti arī pirātiskie audio un video materiāli, sacīts Ukrainas Iekšlietu ministrijas paziņojumā.

Tajā arī teikts, ka vietnes "Ex.ua" administrāciju vadījis Latvijas pilsonis. Nopratināti 16 "Ex.ua" biroja darbinieki, taču vēl nav zināms, cik cilvēku tiks saukti pie kriminālatbildības.

Ukrainas Iekšlietu ministrijas paziņojumā piebilsts, ka 2010.gadā Amerikas Skaņu ierakstu industrijas asociācija ierindojusi "Ex.ua" starp 25 lielākajiem pirātisko materiālu izplatīšanas interneta resursiem pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!