Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas valdība ir noteikusi būtiski stingrākus ierobežojumus. Tie tiks ieviesti uz vienu mēnesi, sākot ar ceturtdienu šonedēļ, vēsta "delfi.ee". Attēlā: Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa.

Tiks slēgti tirdzniecības centri, izņemot pārtikas veikalus, aptiekas, veterināros veikalus un optikas veikalus. Tāpat nolemts slēgt sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus, atļaujot tikai pārdošanu ar piegādi (iznešanu).

Visiem bērniem, izņemot bērniem ar īpašām vajadzībām, noteiktas distances mācības. Bērnu dārzi turpinās strādāt. Tiek pārtraukta sporta zāļu darbība slēgtās telpās, ierobežojums neattiecas uz profesionāliem sportistiem.

Valsts pārvaldes ministrs Jaks Ābs Igaunijas portālam "Delfi" norādījis, ka ierobežojumi tiks ieviesti vismaz uz vienu mēnesi un sāks darboties ceturtdien. Ja situācija neuzlabosies, ierobežojumi būs jāpagarina. Pēc Āba teiktā, acīmredzot, ārpus telpām, ārā, tiks ieviests 2+2 princips. "Mērķis ir maksimāli samazināt kontaktus cilvēku starpā," teica Ābs. "Mēs nevaram ieviest ierobežojumus "pa gabaliņiem"."

Ceturtdien Igaunijas valdība izvērtē arī papildu budžetu, kas pēc iespējas ātrāk tiks iesniegts apstiprināšanai parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!