Mazā Alpu republika Slovēnija bieži ir neapmierināta, ka to jauc ar Slovākiju, un tā notika arī Rumānijā, kur Slovēnijas prezidentu Milanu Kučanu sveica ar nepareizas valsts himnu, ceturtdien ziņoja amatpersonas.
Kučans pirmdien izkāpa no lidmašīnas, sākot valsts vizīti Bukarestē, kur viņu sveica ar pareizajiem karogiem, bet nepareizo himnu, teica prezidenta pārstāve, apstiprinot Slovēnijas laikrakstos publicēto ziņu.

"Diemžēl orķestris spēlēja Slovākijas himnu," teica pārstāve. Kučans ignorēja šo kļūdu.

Pēdējos desmit gados, kopš Slovēnija pasludināja neatkarību no bijušās Dienvidslāvijas (1991.g.) un Slovākija atdalījās no Čehijas (1993.g.), abas valstis bieži jauc sporta un politiskos pasākumos. ASV prezidents Džordžs Bušs savulaik, kad viņš vēl bija Teksasas gubernators, sveica Slovēnijas premjerministru Janešu Drnovšeku kā Slovākijas līderi.

Slovēnija ar tās diviem miljoniem iedzīvotāju ir mazāka un atrodas tālāk dienvidos nekā Slovākija, kas ir Centrāleiropas valsts ar 5,4 miljoniem iedzīvotāju. Abas valstis cer tikt uzņemtas Eiropas Savienībā pirmajā paplašināšanas kārtā 2004.gadā, kā arī šoruden saņemt uzaicinājumu iestāties NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!