Foto: EPA/LETA
ASV austrumu štatos svētdien plosījās sniega vētra, izraisot haosu gaisa, auto un dzelzceļa satiksmē.

Sniega vētras dēļ tika izsludināta ārkārtas situācija Merilendas, Ziemeļkarolīnas un Virdžīnijas štatos.

Tika atcelti vairāk nekā 1000 iekšzemes un starptautisko avioreisu. Aviokokompānija "Delta Air Lines" atcēla apmēram 850 reisu, bet "Continental Airlines" - 265 izejošos reisus galvenokārt Ņūarkas lidostā pie Ņujorkas.

Aviokompānija "United Airlines" atcēla desmitiem reisu Bostonā, Filadelfijā un trīs galvenajās Ņujorkas lidostās. Britu aviosabiedrība "British Airways" svētdien atcēla lielāko daļu reisu Bostonā, Ņujorkā, Filadelfijā, Vašingtonā un Baltimorā.

Dzelzceļa kompānija "Amtrak" paziņoja, ka atceļ vilcienu reisus starp Ņujorku un Bostonu, nepiedāvājot alternatīvu transportu.

Autobusu satiksmes kompānijas atcēla reisus ASV austrumu piekrastē, radot problēmas tūkstošiem pasažieru.

Apledojums un sniegs radīja autosatiksmes traucējumus arī vairākos dienvidaustrumu štatos, tostarp Džordžijas štata ziemeļu daļas kalnos.

Dienvidkarolīnas štats piedzīvoja pirmo sniegu Ziemassvētkos kopš meteoroloģisko novērojumu uzsākšanas šajā štatā 1887.gadā.

Nacionālais meteoroloģiskais dienests paziņoja, ka sniega vētru izraisījis zema spiediena apgabals Ziemeļkarolīnas piekrastē, kas pārvietojas ziemeļaustrumu virzienā un pastiprinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!