Foto: AFP/Scanpix
Sniega vētrām plosoties Eiropas dienvidaustrumos, gājuši bojā pieci cilvēki, no kuriem četri Rumānijā, bet viens Bulgārijā, piektdien informēja vietējās amatpersonas un plašsaziņas līdzekļi.

Ar biezu sniega segu klātajos Rumānijas dienvidos netālu no savas mājas gāja bojā 87 gadus veca sieviete, bet divi cilvēki mira, nesagaidot ātro palīdzību, kas caur biezo sniegu nevarēja aizbraukt līdz viņu mājai.

Savukārt ceturtdien kāds vīrietis mira no ķermeņa atdzišanas sniega iesprostotā automašīnā, bet glābējiem izdevās izglābt tajā pašā automašīnā esošo sievieti.

Desmitiem cilvēku ar glābšanas helikopteriem nogādāti slimnīcā, bet apmēram simts cilvēku joprojām gaida glābējus sniega iesprostotās automašīnās.

Rumānijā desmitiem ceļu ir slēgti, bet 60 vilcienu reisi tika atcelti.

Savukārt kaimiņvalstī Bulgārijā tiek vēstīts par galvaspilsētā Sofijā autobusa pieturā nosalušu vīrieti.

Bulgārijā sniega segai pārsniedzot divus metrus, vairākās pilsētās ir izsludināts ārkārtas stāvoklis, bet 43 500 mājsaimniecību palikušas bez elektrības.

Lai gan daudzviet situācija joprojām ir sarežģīta, piektdienas pēcpusdienā Sofijas lidosta paziņoja par gaisa satiksmes atjaunošanu.

Ceturtdien abās valstīs valdīja satiksmes haoss.

Rumānijā un Bulgārijā snigšana turpinājās jau kopš trešdienas, un meteorologi vēsta, ka sals pieņemsies spēkā un gaisa temperatūra nākamnedēļ pazemināsies līdz 20 grādiem zem nulles pēc Celsija skalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!