Kamēr Dienvideiropā pēc iepriekšējo dienu sala un sniegputeņiem iestājies atkusnis, Zviedrijā biezā sniega sega Stokholmas lidostā likusi atcelt vairākus avioreisus un radījusi haosu satiksmē.
Dzelzceļa vilcienu kustība piektdien bija bloķēta visā valsts teritorijā. Autošosejas klāj bieza sniega sega. Zviedrijas ziemeļos desmitiem tūkstoši māju ir palikušas bez elektroapgādes. No rīta uz laiku apstājās satiksme uz Ēresuna tilta starp Zviedriju un Dāniju.

Tikmēr Grieķijā, kur nedēļas sākumā sasniga metru bieza sniega kārta un turējās sals, piektdien lija un valdīja atkusnis. Līdzīga aina vērojama Turcijā. Normalizējas arī stāvoklis Spānijā, taču tur nosalis kāds 44 gadus vecs vīrietis, kas bija aizbēdzis no psihiatriskās klīnikas.

Itālijā, Austrijā un Šveicē valda mierīgi, šim gadalaikam ierasti laika apstākļi, taču Čehijā sniegputeņi un vēja sapūstās kupenas uz ceļiem izraisījušas daudz negadījumu, kavējot satiksmi. Šoseja, kas savieno Vācijas austrumus ar Čehiju vietām ir neizbraucama un naktī šajā rajonā gaida -16 grādu salu pēc Celsija skalas.

Tāpat Bulgārijā gaisa temperatūra nokritusies līdz -14 grādiem. Valsts dienvidaustrumos daudzos ceļos automašīnas var pārvietoties tikai uzliekot uz riepām īpašās sniega ķēdes. Daudzi ciemi ir nogriezti no ārpasaules. Kaimiņvalstī Maķedonijā gaisa temperatūra ir -20 grādi, bet tālāk Dienvidslāvijā un Horvātijā, kā arī Adrijas jūras piekrastē gaisa temperatūra turas virs atzīmei 0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!