Spēcīgs un ilgstošs sniegputenis sestdien izraisījis haosu uz autoceļiem Vācijas dienvidos, kur avārijās bojā gājuši vismaz trīs cilvēki un bojāti simtiem automašīnu.
Pēc tam, kad naktī reģionā sasniga vairāk nekā 20 cm bieza sniega sega, uz galvenajiem autoceļiem Hesenes, Bavārijas un Bādenes-Virtembergas federālajās zemēs izveidojušies līdz pat 15 kilometrus gari sastrēgumi.

Daudzi autovadītāji ilgas stundas pavadīja iesprostoti savās automašīnās, nespējot pārvietoties pa slidenajiem ceļiem. Brīvprātīgie sastrēgumā pie Vircburgas automašīnās sēdošajiem pienesa segas un siltus dzērienus.

Vācijas policija informēja, ka līdz sestdienas rītam reģionā notikušas vairāk nekā 300 avārijas. Lielākā daļa no tām bijušas nelielas, bet notikušas arī nopietnas avārijas un bojā gājuši vismaz trīs cilvēki.

Vācijas policija nolēmusi slēgt vairākus autoceļus, jo apstākļi bija pārāk bīstami. Turklāt Bādenē-Virtembergā streiko valsts sektora darbinieki, līdz ar to ceļu tīrīšanai trūkst darbinieku, kas tikai palielina haosu.

Frankfurtes reģions piedzīvo lielāko sniegputeni pēdējo 15 gadu laikā.

Stiprs sniegs Vācijas rietumu un dienvidu daļā jau piektdien radīja nopietnas problēmas gaisa satiksmē.

Frankfurtes lidostā, kas ir otrā noslogotākā Eiropā un parasti dienā vidēji apkalpo 1300-1400 reisus, atcelti vairāk nekā 500 reisi, savukārt pārējie lidojumi būtiski aizkavējas.

Nacionālā lidsabiedrība "Lufthansa" apturējusi visus turpmākos iekšzemes reisus no Frankfurtes; netiek pieņemti arī ienākošie vietējie reisi.

Sestdien reisi aizkavējas, taču pagaidām vēl neviens lidojums nav ticis atcelts.

Sniegs būtiski ietekmējis arī Minhenes starptautiskās lidostas darbu.

"Lufthansa" ieteikusi pasažieriem sazināties ar kompānijas uzziņu dienestu vai ceļojumu aģentūrām, lai saņemtu informāciju par mainītajiem reisiem, un vajadzības gadījumā izvēlēties ceļošanai vilcienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!