Foto: Reuters/Scanpix
Pēc sestdien un svētdien ASV austrumu piekrasti skārušajanām agrīnajām sniega vētrām, daudzviet vērojami nopietni postījumi, otrdien informē raidsabiedrība BBC.

Gandrīz divi miljoni mājsaimniecību joprojām ir bez elektrības. Vētras radītie zaudējumi divās pavalstīs pārspējuši iepriekš viesuļvētras "Airīna" ("Irene") nodarīto kaitējumu.

Vētrā, kas atnesa 76 centimetru biezu sniega segu, gājuši bojā 19 cilvēki - satiksmes negadījumos un no elektrotraumām.


Daži štati ir brīdinājuši, ka varētu paiet vairākas dienas vai pat nedēļas pirms iedzīvotājiem tiks atjaunota elektrības padeve. Palīgā tie sauktas montieru brigādes pat no Mičiganas un Kanādas.

Sagāztie koki, elektropārvades līnijas, jobrojām bloķē satiksmi uz autoceļiem un dzelzceļiem. Līdz ar to daudzi cilvēki nevarēja pirmdien nokļūt savās darba vietās.

"Ar tik daudziem vadiem uz ielas, ietves nebūs drošas vēl otrdien," brīdinājis Danberijas pilsētas mērs Marks Boutons. Viņš ieteicis Helovīna izjokotājiem labāk palikt mājās pirmdienas vakarā.

Bez elektrības apgādes apstājusies arī degviels uzpildes staciju darbība un tas satiksmes problēmas padara vēl ievērojamākas.

"Benzīna nav nekur. Mēs jūtamies it kā būtu kara zonā, kas ir diezgan biedējoši," aģentūrai "Associated Press" atzinusi vietēja iedzīvotāja Debora Palmisano.

Ņūdžersijas gubernators Kris Kristijs, kura māja arī palikusi bez elektrības atzinis, ka postījumi ir lielāki nekā tos sagādāja orkāns "Airīna"

Vētras dēļ atcelti desmitiem aivioreisu Ņujorkas lidostās un par satiksmes traucējumiem ziņoja arī vilcienu kompānija "Amtrak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!