Kuģis tika nolaupīts aptuveni 300 kilometru attālumā no galvaspilsētas Mogadišo, esot ceļā uz Bosaso ostu, raksta Reuters.

“Viņi pieprasa 500 000 dolāru, bet mēs viņiem paskaidrojām, ka esam tikai maza kompānija, kam nav tādas naudas,” stāsta Inavets Kudrati, pārvadājumu kompānijas “Mokatu Shipping Agency” direktors, kurš bija iznomājis kuģi PPP vajadzībām.

Starptautiskais kuģniecības birojs ir klasificējis ūdeņus ap Āfrikas ragu kā vienus no pasaulē bīstamākajiem. Pēc diktatora Mohameda Siada Barre gāšanas 1991.gadā militārpersonas pārņēma varu Somālijā un sadalīja to vairākos reģionos.

PPP pārstāvji informē, ka pārtikas sūtījumi, kas bija nākuši no Japānas un Vācijas, bija paredzēti tūkstošiem Somālijas iedzīvotāju, kurus bija skāris 26.decembra cunami, tāpēc ir mudinājuši vietējo sabiedrību censties iesaistīties pārrunās ar nolaupītājiem un atgūt kuģi un tā kravu.

PPP ietvaros tiek piegādāta pārtika 28 000 Somālijas iedzīvotāju, kuru mājas un iedzīve lielajos viļņos tika pilnībā iznīcināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!