Somālijas pirāti Adenas līcī sagūstījuši Vācijai piederošu kravas kuģi, kas peld zem Antigvas un Barbudas karoga, teikts šīs salu valsts valdības trešdien publicētajā paziņojumā.

"Antigvas un Barbudas Jūras kuģniecības administrācija tika informēta, ka kravas kuģi "Victoria", kas kuģoja ar Antigvas un Barbudas karogu, Adenas līcī ceļā uz Sarkanās jūras ostu Džidu nolaupījuši astoņi pirāti," teikts paziņojumā.

Vides aktīvistu nevalstiskā organizācija "Ecoterra International", kas novēro pirātismu un citas nelikumīgās darbības jūrā šajā reģionā, ziņo, ka 146 metrus garais "Victoria" ar rīsu kravu ticis nolaupīts otrdien.

Kuģis un tā apkalpe tiek nogādāta Eilas ostā, kas ir pirātu galvenā bāze Puntlandē, Somālijas ziemeļos. Kā izriet no Antigvas un Barbudas paziņojuma, kuģis tika reģistrējis savu klātbūtni Eiropas Savienības pirātisma apkarošanas misijā "Atalanta" un kuģojis pa starptautiski ieteikto tranzīta koridoru.

Bahreinā bāzētās ASV Piektās flotes pārstāvis leitnants Natans Kristensens arī apstiprināja nolaupīšanas faktu un teica, ka incidents noticis 75 kilometrus uz dienvidiem no Jemenas ostas Mukallas.

Līdz ar šo gadījumu Somālijas pirātu gūstā atrodas vismaz 20 kuģi un vairāk nekā 300 apkalpju locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!