Foto: EPA/LETA
Somālijas pirāti Ziemassvētku dienās uzbrukuši tirdzniecības kuģiem Mozambikas centrālās daļas piekrastē, trešdien apliecināja Eiropas Savienības pirātisma apkarošanas flotiles pārstāvji. Tas ir tālākais punkts uz dienvidiem, kur līdz šim notikuši somāļu jūras laupītāju uzbrukumi.

Tiesa gan, pašus kuģus pirātiem šoreiz ieņemt neizdevās.

Pirāti uzbrukuši Libērijā reģistrētajam naftas tankkuģim "NS Africa" un Panamā reģistrētajam sauskravu kuģim "Majestic". Tas noticis uz ziemeļiem no Beiras ostas, kas atrodas Mozambikas vidusdaļā, apliecināja flotiles pārstāvis Padijs O'Kenedijs.

"Šiem kuģiem uzbrukts attiecīgi 24. un 25.decembrī," norādīja amatpersona. "Uzbrukumi notika uz 19.dienvidu paralēles. Tas ir krietni tālāk uz dienvidiem nekā viņu parastais aktivitāšu rajons."

Abos uzbrukumos piedalījušās divas laivas ar sešiem cilvēkiem, sacīja O'Kenedijs.

Tankkuģim "NS Africa" izdevies izvairīties no pirātiem manevrējot, bet no "Majestic", kad pirāti sāka to apšaudīt, tika atklāta pretuguns, un uzbrukumu izdevās atsist.

Līdz šim tālākais dienvidu punkts, kur noticis somāļu pirātu uzbrukums, bija 80 jūras jūdzes uz dienvidiem no Tanzānijas un Mozambikas robežas. Šis uzbrukums notika 10.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!