Somijas bijušais premjerministrs Pāvo Liponens ir ieinteresēts kļūt par Eiropas Komisijas prezidentu, kad nākamgad atkāpsies Romāno Prodi. Par to Liponens paziņoja piektdien publicētā intervijā Somijas laikrakstam "Karjalainen".
"Pilnīgi noteikti esmu ieinteresēts šajā amatā. Gada laikā mēs redzēsim, kāds ir stāvoklis Eiropas Savienībā (ES) un kāda ir mana paša situācija," viņš sacīja.

Tomēr viņš neminēja, vai kļūs par pilntermiņa priekšsēdētāju ES līderu Eiropas padomē, kas tiks radīta, ja nesen pabeigtais savienības konstitūcijas projekts tiks pieņemts. "Es nevaru izvēlēties, taču tas kļūs ļoti svarīgi 2005.gadā. Līdz tam laikam būs pagājis daudz laika," sacīja Somijas ekspremjers.

Liponena izteikumi publicēti dienu pēc tam, kad Prodi Somijas nedēļrakstam "Seura" sacīja, ka Liponens ir spēcīgs kandidāts Eiropas Komisijas vadīšanai.

62 gadu vecais Liponens, kurš pašlaik ir Somijas parlamenta priekšsēdētājs un vada sociāldemokrātu partiju, bija Somijas premjers astoņus gadus, taču zaudēja vēlēšanās Centra partijai šā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!