Somijas policija un robežsardze ir sagrāvusi prostitūcijas tīklu, kas tika vadīts no kaimiņvalsts Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas, raksta BBC. Amatpersonas norāda, ka Somijā aptuveni 20 pilsētu viesnīcās par prostitūtām strādāja aptuveni 150 sievietes, galvenokārt no Krievijas.
Prostitūcijas tīkla vadītāji bija piegādājuši pērkamās sievietes klientiem arī Lielbritānijā un Norvēģijā. Somijā prostitūcija ir atļauta, bet nelikumīga ir prostitūtu nodarbināšana peļņas gūšanai. Somijas parlaments 2004.gadā par nelikumīgu pasludināja arī cilvēku piespiedu pārvadāšanu un pārdošanu.

Prostitūtas saviem darba devējiem maksāja no 500 līdz 700 ASV dolāriem dienā, un viņu pakalpojumi tika piedāvāti grupējuma mājas lapā, norāda policija. Sievietes bija vecumā no 25 līdz 35 gadiem, un viņas darbojās cienījamās viesnīcās.

Somijas amatpersonas norāda, ka saistībā ar prostitūcijas organizēšanu aizturēti aptuveni 20 cilvēki, tomēr iespējamais grupējuma līderis no Krievijas pagaidām vēl nav ticis nopratināts.

Pagājušajā gadā Helsinku tiesa piesprieda cietumsodu astoņiem Igaunijas un Somijas grupējuma locekļiem, kas laika posmā no 2005. līdz 2006. gadam bija aizveduši uz Somiju 15 igauņu sievietes un piespieduši tām strādāt par prostitūtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!