Finansists miljardieris Džordžs Soross brīdinājis, ka ASV dolārs tuvākajos pāris gados var zaudēt trešdaļu savas vērtības.
Pēdējās pāris nedēļās ASV dolārs starptautiskajos tirgos ir zaudējis aptuveni 10 procentus savas vērtības attiecībā pret eiro, tikpat kā sasniedzot attiecību viens eiro par vienu ASV dolāru.

Soross pauda viedokli, ka turpmāks ASV dolāra kursa kritums negatīvi ietekmēs visas pasaules ekonomiku, piemēram, padarot recesiju Japānā vēl dziļāku un saasinot valūtu krīzi Brazīlijā.

Sarunā ar BBC korespondentu finansists arī sacīja, ka ASV akciju tirgi var nokristies "būtiski zem" pašreizējā līmeņa, ja Savienotajās Valstīs vēl vairāk samazināsies patērētāju uzticības līmenis un ekonomiskā pieauguma tempi.

Saistībā ar bažām par turpmākiem uzskaites skandāliem un ASV akciju kotējumu lejupslīdi starptautiskie investori baidās pirkt amerikāņu akcijas vai dolārus.

Tomēr Soross arī uzskata, ka pasaules tirgi pārspīlēti reaģējuši uz uzskaites problēmām ASV firmās. "Iepriekš valdīja pārmērīgs optimisms un pārspīlējumi, bet tagad notiek pārmērīga ieslīgšana pesimismā un nolemtībā," pauda miljardieris, raksturojot tirgu reakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!