Pazīstamais amerikāņu finansists un filantrops Džordžs Soross uzskata, ka jaunievēlētā prezidenta Vladimira Putina valdīšana Krievijā, visticamāk, būs "autoritāra un nacionālistiska".
"Atvērtās sabiedrības institūta" vadītājs Soross savus spriedumus par to pauda rakstā avīzes "New York Times" grāmatu apskatā "New York Times Review of Books".

Pēc viņa domām, "Putins centīsies atjaunot spēcīgu valsti un viņam tas var arī veikties. Taču Putina valsts diez vai būs veidota pēc atvērtas sabiedrības principiem. Drīzāk tā būs balstīta uz Krievijas tautas demoralizāciju, pazemojumu un izmisumu".

"Precīzas prognozes nav iespējamas, taču domājams, ka jaunā Krievijas valdība būs autoritāra un nacionālistiska," teikts laikrakstā.

Īpašu uzmanību Soross veltījis spiedienam, ko uz Putinu izdarīs oligarhi, kuriem, viņaprāt, jaunajam prezidentam ir jāpateicas par ievēlēšanu. Viņš norādīja, ka ārzemju investori pauduši cerības, ka ar Putina nākšanu pie varas samazināsies oligarhu, īpaši Borisa Berezovska, loma Krievijā.

Soross rakstā paziņojis, ka valsts vadītājs priekšvēlēšanu laikā nespēja skaidri paust sabiedrībai savu reformu programmu, kas paredz pasākumus, lai pārvarētu ekonomiskās grūtības, kā arī cīņu ar noziedzību un korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!