Foto: AP/Scanpix

Spānijā aizturētas 23 personas, kuras tur aizdomās par "Krievijas izcelsmes mafijas" noziedzīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanu, paziņojusi valsts policija.

Starp aizturētajiem ir astoņi Krievijas pilsoņi, divi ukraiņi, viens Kazahstānas pilsonis, un viens alžīrietis, bet visi pārējie – spāņi, atsaucoties uz policijas paziņojumi, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Aizturēšanas notikušas pēdējos 10 gados lielākās izmeklēšanas pret Austrumeiropas izcelsmes noziedzīgajiem grupējumiem ietvaros. Izmeklēšana tika sākta 2013. gadā, kad, drošības iestādes pamanīja, ka "krievu mafija" aktivizējas Spānijā, lai atmazgātu bijušās PSRS noziedzīgo organizāciju naudu.

Noziedzīgi iegūtie līdzekļi pārsvarā ieguldīti diskotēkās, restorānos un nekustamajos īpašumos Spānijas piekrastē.

Milzīgas naudas summas tērētas korupcijai. Noziedznieki plānojuši kontrolēt galvenos ekonomikas sektorus un iekļūt Spānijas valsts iestādēs ar juristu, ierēdņu, politiķu, uzņēmēju un hakeru palīdzību.

Noziedzīgās organizācijas nodarbojušās arī ar narkotiku un ieroču tirdzniecību, izspiešanu, slepkavībām, un tām esot plašs tīkls visā Eiropā, kā arī grupas izplatot savu darbību ASV un Dienvidamerikas valstīs.

Noziedzīgā ceļā iegūtie līdzekļi ar krievu uzņēmēju starpniecību ieguldīti biznesā Spānijā.

Kratīšanas laikā dažādās Spānijas pilsētās policija atradusi ieročus, 300 tūkstošus eiro skaidrā naudā, briljantus un kriptovalūtu.

2018. gadā Spānijas tiesa attaisnoja 17 cilvēkus, kas tika apsūdzēti par saistību ar "krievu mafiju". Tiesa secināja, ka nav pamata apsūdzētos uzskatīt par saistītiem ar Tambovas un Mališevskas noziedzīgajām grupām, ziņo "Currenttime".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!