Spānijas Iekšlietu ministrija otrdien atklāja, ka tās tiesībsargājošās iestādes arestējušas Veselinu Vlahoviču, kurš tiek turēts aizdomās par vairāk nekā simts cilvēku noslepkavošanu Bosnijas kara laikā.

Vlahovičs aizturēts pirmdien netālu no savām mājām Spānijas austrumu daļā saistībā ar izmeklēšanu par laupīšanu grupā, teikts ministrijas paziņojumā.

Par Vlahoviča aizturēšanu saņemti trīs starptautiski aresta orderi, tostarp apsūdzībās genocīdā par vairāk nekā simts sieviešu un bērnu noslepkavošanu, kā arī par musulmaņu izvarošanu un spīdzināšanu Sarajevas priekšpilsētā Grbavičā. Vlahovičs tiek dēvēts arī par "Grbavičas briesmoni".

Arestēšanas brīdī viņam bijuši viltoti Bulgārijā izdoti personu apliecinoši dokumenti.

2001.gada 18.jūnijā Vlahovičs izbēga no cietuma Melnkalnes galvaspilsētā, kur viņš izcieta piespriesto trīs gadu sodu par zādzībām un vardarbību.

Arī Spānijā viņš veicis vairākas vardarbīgas laupīšanas.

Bosnijas prokuratūras pārstāvis ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka pret Vlahoviču izvirzītas apsūdzības kara noziegumos pret neserbiem. Tomēr Sarajeva vēl nav saņēmusi oficiālu apstiprinājumu no Madrides par viņa aizturēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!