Foto: stock.xchng
Spānijā piektdien miruši divi vīrieši no traumām, kas gūtas pēc pašaizdedzināšanās, bet vismaz viens no viņiem izmisuma pilno soli spēris naudas problēmu dēļ, paziņoja avoti slimnīcā.

57 un 63 gadus vecie vīrieši aizdedzinājās Spānijas dienvidu pilsētā Malagā, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, laikraksts "El Mundo" vēstīja, ka 57 gadus vecais vīrietis bija bezdarbnieks un viņam bija naudas problēmas.

Arī 63 gadus vecais vīrietis bija ievietots tajā pašā slimnīcā. Policija informēja, ka viņš mēģinājis izdarīt pašnāvību aizdedzinoties. Viņš tika atrasts ceturtdien pie degošas automašīnas netālu no autoceļa.

Pēdējo mēnešu laikā Spānijas plašsaziņas līdzekļi ir vēstījuši par vairākiem gadījumiem, kad cilvēki mēģina izdarīt pašnāvības sarežģītās ekonomiskās situācijas dēļ.

Spānijas valdība ir īstenojusi bargus taupības pasākumus, samazinot valsts budžeta izdevumus, kas izpelnījušies plašu nosodījumu sabiedrībā.

Augstais bezdarbs daudziem spāņiem rada problēmas atmaksāt hipotekāros kredītus. Pēc vairākiem ar to saistītiem pašnāvību gadījumiem Spānijas valdība novembrī noteica divu gadu moratoriju īpaši lielās grūtībās nonākušu hipotekāro kredītu ņēmēju izlikšanai no mājokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!